יועצת שינה לתינוקות – שינה בגיל 9 חודשים

חיפוש

יועצת שינה לתינוקות, שינה בגיל 9 חודשים - שירי אוסטרובסקי

שימו לב, כל ילד הוא עולם ומלואו ואת המידע שאתן מקבלות צריך להתאים עבור ילדכם

אם לא הרגשתם עד עכשיו את "חרדת הנטישה", עכשיו אתם בטוח חווים אותה במלוא העוצמה.

כדי לעבור את התקופה בקלות, עלינו להיות סבלניים ומבינים שמה שעובר על ילדנו קודם כל יחלוף. לאחר מכן עלינו להיות אמפאתיים לאתגר שהוא חווה ולנסות להקל עליו.

איך מקלים על ילדנו?

מדברים אליו ועושים תיאום ציפיות. למשל, להגיד לו עכשיו אני הולכת למטבח להכין קפה ולדבר אליו מהמטבח. גם אם הוא בוכה השתדלו להיות רגועים כאשר אתם מדברים אליו על מנת שטון הדיבור שלכם לא יישמע לחוץ מידי. ובאופן כללי, כדאי לעשות תיאום ציפיות ולדבר אל ילדכם בנוגע להכל. כשהולכים לסבא וסבתא להכין אותו או יוצאים לטיול וכדומה.

מה קורה בלילה?

ילדכם באמצע הלילה יכול להתעורר יותר מהרגיל. זה בסדר להרים על הידיים ולהרדים עד להירדמות מלאה. זאת תקופה שהורים נוטים להתבלבל בין התעוררות שמשמעותה אוכל לבין התעוררות שמשמעותה נוכחות הורית. מזכירה שהילד שלכם כבר אוכל את רוב ארוחות היום שלו מוצקים ואין צורך יותר מהאכלה אחת בלילה (תלוי כמות אוכל במהלך היום). הרבה פעמים אנחנו עייפים מידי ובקבוק או הנקה נראים לנו פתרון נהדר להרדמה עבור הילד. מה שאנחנו לא מבינים שאם אנחנו נותנים מענה של אוכל לצורך רגשי, אנחנו יוצרים הרגל של התעוררויות לאכול ובכך מקבעים את התעוררויות הלילה.

שינה בגיל 9 חודשים – סדר יום וחשיבותו

אחד הדברים הבסיסים להם זקוק ילד ולא משנה באיזה גיל הוא ביטחון רגשי ופיזי. את הביטחון ניתן להעניק ע"י סדר יום מובנה ומותאם. דרך כך ניתן ליצור תיאום ציפיות, תבניות התנהלות יומית וחזרה שגרתית  עבור הילד כך שיוכל לקבל את המעברים בין עירות לשינה בקלות יותר. הסדר יום גם מסייע לנו ההורים להבין מתי ילד רעב, עייף או סתם זקוק כרגע לתשומת לב וזמן איכות איתנו ההורים.

סדר היום מורכב משלושה אמצעים חשובים בחייו של התינוק:

  • תזונה – לכל ילד יש מכסה מסוימת של אנרגיה לה הוא זקוק במהלך היממה. בגיל 9 חודשים התינוק שלכם כבר יזדקק לשלוש ארוחות מוצקים (ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב). שימו לב ניתן כבר לתת גם ארוחות ביניים כמו פרי מרוסק או כריך חתוך לחתיכות קטנות. המטרה היא להחליף באופן הדרגתי את ארוחות היום שהן חלב אם או תמ"ל לארוחות מוצקים. משרד הבריאות ממליץ לתת הכל לילד מגיל חצי שנה חוץ מחלב ניגר ודבש. לאחר שהתינוק שלנו אוכל 3 ארוחות  מוצקים במקום חלב אם או תמ"ל נצפה שהתעורר פעם אחת בלילה לאכול ואולי אף לא התעורר כלל.
  • שינהתינוק בגיל 9 חודשים זקוק ל – 2 שנות ביום. שנת בוקר (40 ד' עד שעה) ושנת צהריים (שעה וחצי עד שעתיים). שימו לב בעיקר לזמני העירות בין שינה לשינה. ישנם ילדים שהתעוררו ב – 6:30 ויהיו עייפים רק ב 9:00 בעוד שיהיו כאלה שב – 8:00 כבר יבקשו לישון. מאוד תלוי בילד שלכם והתפקיד שלכם ללמוד אותו ואת זמני הערות שלו כדי שייכנס עייף לישון אך לא עייף מידי.
  • ביטחון רגשי ופיזי – בגיל 9 חודשים היכולת שלכם להבין את הצרכים של הילד שלכם, אם הוא רעב, עייף או רק זקוק למגע וחום, הם אלא שיוצרים את הביטחון הרגשי והפיזי. ילד שלא יספקו את צרכיו הרגשיים והפיזיים עלול להיות ילד לא רגוע ולהתעורר הרבה בלילה. הסדר יום, מסייע לכם להעניק ביטחון עבור הילד שלכם ולתת מענה לצרכיו הפיזיים ובמקום הרגשי עליכם להבין שאם הילד אכל, ישן והוא עדיין לא רגוע, יכול להיות שזקוק למגע ותשומת ליבכם. תשומת הלב שלכם מתחילה לשנות לו ואם אתם לא איתו ותשומת לבכם במקום אחר הוא בהחלט יכול להביע את חוסר שביעות רצונו. לכן, חשוב מאוד במהלך היום להעניק לפחות חצי שעה של זמן איכות אחד על אחד עם התינוק שלכם. איך עושים את זה? ע"י פעילות פיזית כמו תרגילי התפתחות תוך כדי שאתם מחייכים אליו ומראים לו כמה הוא חשוב J אפשר לשחק על המשטח פעילות יחד וסתם להשתובב כאשר אתם איתו ב – 100%. בגיל הזה בנושא השפתי מתחיל לקבל כבר יותר משמעות וחשוב לעשות תיאום ציפיות ולהגיד לתינוק שלכם לאן הולכים, מה עושים, אם אתם הולכים וחוזרים לעדכן אותו וכדומה.

התפתחות בגיל 9 חודשים

מה נראה מבחינה מוטורית:

  • ישיבה
  • עמידה
  • "הליכת רהיטים" – הליכה בסיוע ברהיטים
  • מצביעה על חפצים שהוא רוצה
  • מנופף ביי ביי עם היד

מה נראה מבחינה קוגניטיבית:

  • "חרדת נטישה" – הבנה שאובייקטים יכולים להעלם ולא לחזור.
  • מגיב למשחקי קוקו
  • מנסה לחקות מילים

קיימים מצבים בהם הילד היה עושה משהו מבחינה התפתחותית ואז הוא פסק מלעשות אותו. אין מדובר ששכח או שיש בעיה. הסיבה לכך שילד עושה משהו ומפסיק היא למידה של משהו חדש והפניית כל האנרגיה לכך.

להלן סדר יום גיל 9 חודשים

בוקר טוב – התעוררות 7:00 – בקבוק/הנקה

זמן עירות שעה וחצי – שעתיים

8:15 ארוחת בוקר

שנת בוקר – 09:00 (מחזור שינה 40 דק' – 60 דק') להעיר במידה והשלים שעה

זמן עירות שעתיים וחצי – שלוש

11:15 – ארוחת צהריים

שנת צהריים 13:00 שני מחזורי שינה (90 ד' – 120 דק') במידה והשלים שעתיים להעיר

15:00 ארוחת ביניים

זמן עירות כארבע שעות

17:30 ארוחת ערב

18:30טקס שינה

שנת לילה 19:00 – 18:30 – בקבוק/הנקה

שימו לב שהזמנים גמישים והרשום למעלה הוא דוגמא יש לשים לב להפרשי שעות העירות, כלומר כמה זמן לוקח לילדכם להתעייף.

אם אתם רוצים לשמוע עוד, יש לכם שאלות בנושא ייעוץ שינה לתינוקות, נתקלתם בקושי אתם מוזמנים לפנות אלי ולקבל מענה שיעזור לכם. שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות טלפון: 050-7919871 כתובת מייל Shiri@Shiri-Sleep.co.il תוכלו גם להשאיר פרטים בטבלה מטה ואחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן