עצירות אצל תינוקות

חיפוש

עצירות – כמעט שאין אחד שלא חווה את התופעה בטן נפוחה, כאבי בטן ותחושת של אי נעימות מצואה שלא השתחררה. עד כמה שתופעה זו לא נעימה למבוגרים, דמיינו לעצמכם כמה לא נעים לחוות אותה כתינוקות או פעוטות קטנים. עצירות אצל תינוקות, לכשעצמה, זו תופעה אשר בעקבותיה התינוק מתקשה לשחרר צואה שהצטברה במעיים שלו. על אף שזו תופעה שכיחה, ממנה סובל אחוז ניכר מכלל התינוקות, תחושת חוסר האונים לנוכח סבלם של הקטנטנים היא פשוט בלתי נסבלת עבור רוב ההורים. עצירות גורמת לבעיות שינה אצל תינוקות. לשאלות ולמידע נוסף ניתן ליצור קשר טלפוני בטלפון מספר: 050-7919871 או לשלוח מייל לשירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות!

הסיבות לעצירות אצל תינוקות

ישנן סיבות שונות שעלולות לגרום לעצירות אצל תינוקות ביניהן:

  • מעבר למזון מוצק – אחד הגורמים לאי מתן צואה אצל תינוקות הוא המעבר מיניקה או מתחליף חלב, למזון מוצק. בשלב זה, מערכת העיכול של הפעוט נמצאת בחיתוליה ולא פעם ההתמודדות עם מיני מזונות חדשים, עלולה לגרום לעצירות, במיוחד כשמדובר במזונות אשר ידועים כמעכבים את פעולתו של המעי, כמו למשל, בננה או אורז.
  • תחליף מזון לתינוקות – ישנם סוגים שונים של תחליפי מזון לתינוקות ולא פעם, תחליף המזון אינו מתאים למערכת העיכול של הפעוט הקטן ועלול לגרום לעצירות. במקרים כאלו, כדאי לשקול על מציאת תחלופה מתאימה ולהימנע מכאבי בטן מיותרים ולילות ללא שינה.
  • תזונה לא נכונה – במקרה ומדובר בפעוטות בין הגילאים 1 עד 3, עצירות יכולה להיגרם מתזונה לא נכונה. לעיתים מומלץ להתייעץ עם תזונאית ולחשוב על תפריט יותר מתאים.
  • ברזל – החל מגיל ארבעה חודשים, בטיפת החלב ממליצים על מתן טיפות ברזל בכל יום. אחת מתופעות הלוואי של הברזל היא עצירות.
  • פיסורה – ( סדק בפי הטבעת) – מלבד סיבות פיזיולוגיות, אי מתן צואה אצל פעוטות יכול להיגרם גם כתוצאה מסיבות התנהגותיות. במקרים מסוימים, כמו למשל בתקופת הגמילה, הפעוט עשוי לעצור את יציאותיו בכוונה ובמילים אחרות – להתאפק. החזקת היציאות בתוך המעי לאורך זמן גורמת לאי ספיחת נוזלים וכתוצאה מכך, הצואה מתייבשת ומתקשה, מה שעלול להיות כואב מאוד בזמן היציאה. לא פעם צואה קשה עלולה לגרום לפיסורה, (סדק בפי הטבעת) והפעוט חווה כאב בזמן מתן צואה, מה שעלול לגרום לו לפחד לעשות זאת שוב.

טיפול ומניעת עצירות אצל תינוקות

אל תאמרו נואש, ניתן לטפל בעצירות אצל תינוקות ואף למנוע אותה בדרכים רבות, שאינן מצריכות טיפול רפואי, כמו למשל על ידי שתייה מרובה, תזונה עשירת סיבים תזונתיים, תכשירים שונים שיכולים לרכך את הצואה ועוד. יחד עם זאת, חשוב להכיר את הגבול הדק בין – ההנחה כי אפשר לטפל בתופעה בבית, לבין – צריך כבר ללכת לראות רופא, על ידי היכרות עם יציאותיהם של התינוקות.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין:

דילוג לתוכן